Teşekkürler Ali Engin

CHP klasiği dendiğinde oluşan kargaşa - münakaşa çağrışımı yerine birlik ve beraberlik görünüyor CHP İzmir İl Örgütünce düzenlenen Birlik Dayanışma Yemeğinde. Zaten bu algılama doğru değil. CHP’lilerin kendi görüşlerini açıkladıkları ve son derece demokratik olan olaylar basında olduğundan abartılı olarak yer alıyor. Kamuoyunda algılama farklı oluyor. Doğaldır ki, her Partide değişik görüşler yaşanıyor.

 AKP ‘de Bayraklı’da yapılan delege seçimlerinde silahların çekildiğini biliyoruz. Diğer bir çok yerde şiddetli kavgaların yaşandığını biliyoruz. Oysa CHP İl Kongresi sürecinde demokratik tepkiler dışında hiç bir kavga olmadı.

 CHP’de Birlik Dayanışma Yemeği, Kongreden sonra İl Örgütünün Birlik içinde çalışmalarını sürdürdüğünü gösteriyor. İl Başkanı görevini kavramış görünüyor. Kimseyi kırmadan, kimseyi küstürmeden, Partiye var olan desteği daha da artırarak Partinin Yerel Seçimlere hazırlanmasına gayret ediyor. “Ülkemiz AKP’nin karanlık senaryolarıyla hızla karanlığa sürüklenmek istiyor bu karanlığı yarıp aydınlığa çıkış yolu CHP yi iktidara getirmektir.

 Aramızdaki ufak tefek kırgınlıkları dargınlıları unutup birlik ve beraberlik için elimizden her çabayı sarf etmeliyiz” demesinden de bu anlaşılıyor. Söylem güzel ve doğru, ancak İl Yönetiminin dikkat etmesi gereken bir husus ise olayları büyümeden anında ve yerinde çözmektir. Yönetim Teknikleri derslerinde öğrendiğim ve öğrettiğim en önemli ilke olabiliyor ise her olayı yerinde ve en kısa sürede çözüme kavuşturmaktır. Kurultayın ardından , İzmir’de dostluğu, dayanışmayı daha bir üste taşımada gösterdiği gayreti nedeniyle İl Başkanını kutlamak lazım.

 Aziz Başkanın performansı iyiydi. Osman Özgüvene yapılan haksızlıklar Aziz Başkanın konuşmasını daha da etkileyici hale getirdi. CHP’de Osman Özgüvene büyük bir destek olduğunu hatırlattı. CHP’li Belediye Başkanlarının görevlerini yapmak istediğini anlattı. Denetleme değil baskı ve zulüm uygulandığını anlatmaya çalıştı. Tüm Belediye Başkanlarına sahip çıkarak Büyük Başkanlığını gösterdi. “Türkiye artık yönetilemiyor” derken artık CHP iktidarının Türkiye için olmaz ise olmaz noktasında olduğunu vurguladı. Dinleyenler için çok anlamlı bir konuşmaydı.

 Dinlemeyenler konuşmayı gazetelerden bulup mutlaka okumalılar.

 Oğuz Oyan hocamız her zamanki gibi derinlikli ve anlamlı konuşmasında hem Merkezi Hükümetin yaptıklarını hem de Yerel Yönetimlere yapılan saldırıları anlattı. Baskıcı rejimi haklı olarak eleştirdi. Baskıcı ve yasakçı rejimin İzmir ve İzmirliler tarafından geri püskürtülmesi tespitini birazda İzmir’den duyduğu gururla söyledi. “İzmir’i vermeyeceğiz. Ankara’yı ellerinden alacağız. İlk hedefimiz Ankara” deyişi kulaklarımda duruyor hala… Artık yola çıkılmıştır.

 CHP İzmir İl Teşkilatının yemeği gösteriyor ki bu yol Ankara’da CHP İktidarına gidiyor. 

 Yasakların olmadığı, özgürlüklerin olabildiğince fazlalaşacağı bir Türkiye için yolunuz açık olsun…