3.SAYFA

Surdaki cinayette yeni detay! Katilin arkasındaki şahsın kim olduğu belli oldu

İstanbul günlerdir yaşanan korkunç cinayeti konuşuyor. Yarım saat arayla iki kızı katleden Semih Çelik'in surlardan atlayarak intihar ettiği sırada arkasında beliren şahsın kim olduğu merak ediliyordu. Sonunda gerçek ortaya çıktı.

İstanbul'da geçtiğimiz cuma günü iki genç kız yarım saat arayla vahşice öldürüldü. 19 yaşındaki katil Semih Çelik, önce kız arkadaşı olan Ayşenur Halil'i (19), yarım saat sonra ise Fatih'te buluştuğu eski sevgilisi İkbal Uzuner'i (19) öldürdükten sonra Edirnekapı Surları'ndan atlayarak intihar etti.

Fatih surlarında yaşanan kan dondurucu olayla ilgili yeni gelişme yaşandı.

Çelik, surlardan tam atladığı sırada arkasında görülen kişinin kim olduğu merak konusu olmuştu. Sosyal medya kullanıcıları tarafından çeşitli yorumlar yapıldı. Kimisi ona yardım eden birinin olduğunu söylerken kimi de sadece bir gölge olduğunu düşünmüştü.

ARKADAKİ ŞAHSIN KİM OLDUĞU BELLİ OLDU

Sabah'ın haberine göre; arkada görünen 3. kişinin sırrı çözüldü. Görüntüdeki kişinin Çelik'i ikna etmek üzere surlara çıkan müzakereci polis memuru olduğu öğrenildi.

Polis yukarı çıkıp tam hamle yapmaya çalışırken Çelik'in kendini aşağı bıraktığı öğrenildi.

Vahşetin yaşandığı surların bir bölümü metruk ve kontrolsüz fakat olaydan sonra 24 saat boyunca polis kontrolünde bulunuyor.

Polis araçları sürekli olarak çift cadde boyunca devriye atıyor ve olay yerinin çevresinde iki ekip bekliyor.

Çevre esnaf ve mahalle sakinleri zaman zaman söz konusu surlara bazı madde bağımlılarının, çocukların, gençlerin ve evsizlerin çıktığını dile getiriyor.

Vatandaşlar, çıkışı zor ve riskli olan surlara çıkış noktalarının tamamen kapatılmasını talep ettiklerini ifade ediyor.

Mevlana Kapı'da restorasyon çalışmaları süren surların, olayın yaşandığı Edirnekapı Bölgesi'nin de geçmişte restore edildiği fakat bazı çökmeler nedeniyle surlara yeniden bazı çıkış noktaları açıldığı ifade ediliyor.

MEDYATAVA.COM