İZMİR

Sendikadan AKP'li İnan'a sert yanıt: Kahraman itfaiyecilerden özür dilemeli

AKP İzmir Mileltvekili Eyyüp Kadir İnan’ın orman yangınlarında “İtfaiye yetersiz kaldı” sözleri tepki çekti.  AKP'li İnan'a CHP'den sonra bir tepkide sendikadan geldi .

DİSK 3 Nolu Şube Başkanı Serap Yılmaz yaptığı açıklamada: "Tüm bunlardan daha acı olanı; AKP’nin toy ve acemi bir milletvekilinin “yangınla mücadele neferlerimiz” olan kahraman İtfaiyecilerimiz mesnetsiz söylemlerle hedef almış olmasıdır. Oysa bu toy “siyasetçi”nin muhalif milletvekilini yumruklayarak 101 yıllık TBMM’nin onuruna halel getirdiği saatlerde Kahraman itfaiyemiz ateşle mücadele ediyordu" dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Kadim şehrimiz “Güzel İzmir”imiz, ne yazık ki son günlerde çıkan orman yangınlarıyla büyük bir yara almıştır. Son olarak 15 Ağustos akşamı Karşıyaka’da meydana gelen ve üç gün boyunca yalnızca coğrafyamızı değil, yüreklerimizi de yakan büyük bir orman yangınıyla karşı karşıya kaldık. 17 yuvanın yandığı, 105 ailenin evlerini boşaltmak zorunda kaldığı, 44 işyerinin olumsuz etkilendiği yangın, her ne kadar “çok şükür can kaybımız yok” tesellileriyle geçiştirilmek istense de bitki ve hayvanlardan oluşan binlerce canımızın bu hayattan koptuğu elim bir felaket olmuştur. Üstelik bu acının ateşi henüz sönmemişken, Urla, Çeşme, Ödemiş ve Menderes’te çıkan yangınlarla “Güzel İzmir”imiz dört bir yandan ateş sarmalıyla karşı karşıya kalmış ve binlerce hektarlık alan maalesef kül olmuştur.

Her yıl binlerce hektarlık alanları kül olan bir coğrafyada artık bu acı felaketlere karşı derhal etkin önlemler alınmalıdır. Bu önlemleri almakta birinci derece sorumlu olan kurum bellidir. Orman yangınlarına müdahalede aslî sorumlu olan kurum da ortadadır. Lakin merkezi idareye bağlı birimlerin hava karardıktan sonra yangın söndürme faaliyetlerinden çekilmesi, o andan itibaren yangın söndürme mücadelesini bütünüyle İTFAİYE personellerinin üzerine bırakması, bu sorumlulukla çelişmektedir.

Tüm bunlardan daha acı olanı; AKP’nin toy ve acemi bir milletvekilinin “yangınla mücadele neferlerimiz” olan KAHRAMAN İTFAİYECİLERİMİZİ mesnetsiz söylemlerle hedef almış olmasıdır. Oysa bu toy “siyasetçi”nin muhalif milletvekilini yumruklayarak 101 yıllık TBMM’nin onuruna halel getirdiği saatlerde KAHRAMAN İTFAİYEMİZ ateşle mücadele ediyordu. İçişleri Bakanının düğün dernek gezdiği dakikalarda KAHRAMAN İTFAİYECİLERİMİZ ciğerlerimizi kurtarmaya çalışıyordu. AKP’li siyasetçilerin klimalı odalarda mışıl mışıl uyuduğu anlarda KAHRAMAN İTFAİYECİLERİMİZ canını ateşe atıyordu. Dolayısıyla memur-işçi ayırt etmeksizin, iznini iptal edip yangın alanına intikal eden, 50 saat boyunca bırakın uyumayı, yemek yemeye bile vakit bulamadan mücadele eden 730 KAHRAMAN İTFAİYE EMEKÇİSİNE dil uzatmak, iftira atmak en hafif deyimle gaflettir, dalalettir. Güzel İzmir, bu gaflete de dalalete de her zaman olduğu gibi itibar etmeyecektir.

4 günde muhtelif yerlerde çıkan yaklaşık 250 yangında insanüstü gayret sarf eden KAHRAMAN İTFAİYECİLERİMİZİ İzmirli emekçiler olarak minnetlerimizi sunuyoruz. Ayrıca İstanbul’dan, Manisa’dan, Balıkesir’den, Denizli’den, Afyon’dan, Uşak’tan koşar adım gelerek yangınla mücadele sürecine destek veren, MİSAFİR İTFAİYECİLERİMİZE de candan teşekkür ediyoruz. Tek işi boş lakırdıdan ibaret olan toy milletvekilini de İzmir için bir kez olsun doğru bir iş yapmaya, KAHRAMAN İTFAİYECİLERİMİZDEN ÖZÜR DİLEYEREK HAKLARINI TESLİM ETMEYE DAVET EDİYORUZ.