Narlıdere’de Zifri Karanlıkta Demokrasi Arayanlar

Narlıdere de 1 Kasım Seçimleri nedeniyle ertelenen seçimler 9 Kasım Pazartesi günü yapıldı. CHP Kongereler yönetmeliğinin hafta sonunda yapılmasını esas almasına rağmen mesai gününde yapıldı.

İki gün önce karar alıp, iki gün sonra baskın bir biçimde yapılan seçimlerin iki liste ile girilen 4 büyük mahallesinden üçünü Belediye Başkanı ve İlçe yapısı kaybetti.

Ben seçimlerden önce yazdığım yazıda demiştim ki; “Dere yatağını bulmuştur. Artık dereyi tersine akıtmak olanaksızdır. Ne kadar baskın seçim yaparsanız yapın, sandığı nereye kaçırırsanız kaçırın Narlıdere CHP üyeleri o sandığı bulacak ve iradesini ortaya koyacaktır.”  Nitekim öyle oldu. Mesai gününde, zifri karanlıkta da da olsa, sandıklar Önce ilan edilen yerde de kurulmasa Narlıdere CHP üyeleri sandığı bulmuş ve özgür iradesini ortaya koymuştur.

Narlıdere de 15 yıldan bu yana Parti içi demokrasi işlemiyor, Delege seçimleri belli merkezlerden hazırlanan, mahalle inisiyatiflerinden kaçırılan, üyelerin söz yetki ve karar sahibi olma ilkesini yok sayan bir anlayışla yapıldı. Üyeler yok sayıldı. İlk kez mahalle insiyatiferi devreye girdi ve üyelerin iradeleri sandığa yansıdı. Yani Narlıdere de bir devir böylece sona erdi denilebilir.

Esasen bu durumu biz uzun süredir anlatıyoruz. Üyeler içinde benim adamım değil diye ötekileştirilen, yok sayılan üyelerin hukukunu ihlal etmeyin, üyeler arasında ayrımcılık yapmayın, siyasetin içinde yoğrulmuş deneyimli insanladan yararlanın, onları kenara itmeyin dedik anlatamadık. Sonuçta bizim anlatamadıklarımızı sandık zifri karanlıkta anlattı.

Bundan sonra Narlıdere de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Sandıktan çıkan mesaj okunacak Narlıderenin tüm CHP üyeleri kenetlenecek, hiç kimse ötekileştirilmeyecek, birlik, beraberlik içinde daha çok çalışıp CHP nin Narlıdere de ki gerçek potansiyeli olan %80 hedefi yakalanacak.

Bir seçim yarışıdır. Elbette birileri kazanacak, birileri kaybedecek, çünkü demokrasi budur. Bir seçimi kazanmak için girenler o seçimi kaybetmeyi de kabullenmiş demektir. Ama CHP Narlıdere kazanmıştır. Kimin kazandığının önemi yoktur. 15 Yıldır işlemeyen demokrasi işlemiştir. Yeni bir altarnatif ortaya çıkınca 15 yıldır selam verilmeyen üyeler aranıp ziyaret edilmiştir. Yani partili olduklarını hatırlamıştır.

Delege seçimleri bitmiştir. Bundan sonra Narlıdere CHP üyelerine düşen görev birlik, beraberlik içinde kenetlenerek CHP nin iktidarına katkı koymaktır.