Narlıdere CHP seçim startı veriyor. Ama

Türkiye de Yolsuzluğun, yoksulluğun zirveye tırmandığı, özgürlüklerin bir bir yok edildiği, gencecik çocukların sokak ortasında katledildiği, İktidarı desteklemeyen basının baskı altına alındığı, Kuvvetler ayrılığının tamamen ortadan kaldırarak tek iktidar kuvvetine dönüştürüldüğü bir süreç yaşıyoruz. Hukuk, yargı, demokrasi ayaklar altına alınmış, kadrolaşma, ve adam kayırma kanıksanır hale getirilmiştir. Çözüm süreci adı altında Kürt halkına sadece umut vererek oyalandığı, İşsizliğin Cumhuriyet Tarihinin en üst oranına tırmandığı, Sosyal Güvenliğe tabi insanların bile muayene parası, ilaç katılım bedeli adı altında soyulduğu, Kısaca Cumhuriyetin ve demokrasinin bitirilmeye çalışıldığı bir süreçte temel görev AKP nin iktidardan uzaklaştırılmasıdır.

CHP nin iktidardan uzaklaştırılmasının tek koşulu 2015 Seçimlerinde AKP yi aşağıya çekmek, CHP nin oylarını yükseltmektir.

CHP seçimlere beş aydan az zaman kalmış olmasına rağmen henüz Türkiyede bir iktidar heyecanı yaratamamıştır. Seçim heyecanını yaratılabilmesi için aday belirleme yönteminin belirlenip aday adaylarının sahaya indirilip tabanda heyecan yaratılmasıdır. CHP tabanı Ön seçime kilitlenmiştir. Tabanı heyecanlandıracak en önemli karar ön seçimdir. CHP en kısa zamanda hakim denetiminde ön seçim kararı alıp aday adaylarının sahaya inmesini sağlamalıdır.

Narlıdere CHP İlçe örgütü kendi bölgesinde Pazar günü saat 11.00 de Mahalle meclisleri ile üyeleri ile seçim startı vererek seçim heyecanı yaratmak istemektedir.

Elbette Tabana verilen her siyasi heyecan motivasyon yaratır. Üyelerin ve CHP yerel kadroların yan yana gelmesi sürece katkı koyar. AKM de yapılacak bu toplantı CHP nin yeni İl Başkanı ile CHP tabanını buluşturulması anlamında da önemlidir.

Ancak yapılacak bu toplantının amacına hizmet etmesi yerine birilerinin siyaset şovuna döndürülmesi ters motivasyon yaratılmasına neden olur. Herkesin zihninde, yüreğinde tek hedefin, tek amacın CHP nin iktidar olma mücadelesine katkı olmalıdır.

İfade etmek gerekir ki bu konuda kuşkular vardır. Gerek mahalle meclislerinin oluşumunda, gerekse seçim süreci hazırlıklarında partinin iktidar mücadelesine katkı koyan insanlar benim adamım değil diye dışlanmışlardır. Gene sandık görevlileri belirlenirken benim adamım olsun da sandık çevresi örgütlenmesine katkısı olmasa da olur. Sadece seçim günü sandık başında otursun, sandığı korusun, seçim parasını da alsın mantığı doğru bir mantık değildir.

Bu seçimlerin tek başarısı Sandık çevresi örgütlenmesinin yaratılmasıdır. CHP Genel Merkezinin projesi de budur. Yani her mahalle de her sandık için üç kişilik bir örgütlenme yaratılıp, her sandık örgütü seçmeni üç kez tek tek kapısını çalarak ziyaret etmelidir. Birinci toplantıda seçmen davranışlar yani eylimi belirlenmeli, ikinci toplantı da CHP ye oy vereceği belirlenen seçmenlerden yararlanarak tereddütlü, nasıl oy vereceğini belirlememiş seçmenlere farklı argümanlarla ulaşılmalıdır.

Artık üçüncü ziyarete seçmenin belirlenen sorunlarına çözüm önerileri ve çözümün parçası olan insanlarla gidilmeli dir. Bu çalışma her sandıkta yapıldığında hem tereddütlü seçmen dönüştürülecek, hem de daha önce sandığa gitmeyen seçmen sayısı en aza düşürülecektir. Unutulmamalıdır ki CHP nin 2015 seçimlerinde ki en önemli kozu sandığa gitmeyen seçmeni sandığa taşımaktır.

Eğer bunları yapmıyorsanız topladığınız mahalle meclislerinin de, yaptığınız motivasyon toplantısının da hiçbir önemi olmaz.

Önümüzdeki süreçte her türlü yanlıştan dönülür beklentisi ile Bu toplantının esas amaca hizmet etmesini umut ediyoruz.

Türkiye diye bir sorunu olan herkesin AKP nin iktidardan uzaklaştırılması diye de bir sorunu olmalı.