GÜNDEM

Narin'in ablasının ölüm sebebi ortaya çıktı

Türkiye'nin içini yakan Narin cinayetinin ardından Narin Güran'ın ablasının da 2009 yılında şüpheli bir şekilde ölümüyle ilgili de hastane arşiv kayıtları incelendi. Merdivenden düştüğü iddia edilen Narin'in ablasının ölüm kaydı kayıtlara solunum yetmezliğine bağlı akciğer enfeksiyonu ve zatürree sonucu öldüğü bildirildi.

Türkiye'nin içini yakan Narin cinayetinin ardından Narin Güran'ın ablasının da 2009 yılında şüpheli bir şekilde ölümüyle ilgili de hastane arşiv kayıtları incelendi. Merdivenden düştüğü iddia edilen Narin'in ablasının ölüm kaydı kayıtlara solunum yetmezliğine bağlı akciğer enfeksiyonu ve zatürree sonucu öldüğü bildirildi.

Diyarbakır'da Tavşantepe'ye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz deresinde çuval içinde üzeri taşla kapatılmış halde cesedi bulunan Narin Güran soruşturması kapsamında gözaltına alınan aile bireylerinin Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığındaki sorgulamaları tamamlandı.

72 saatlik gözaltı süresi bugün dolduğu için uzman sorgu ekiplerince yürütülen çapraz sorgu işlemi tamamlandıktan sonra gecenin ilerleyen saatlerinde ifade alma işlemine geçildi. CMK’ya göre müdafi eşliğinde alınması zorunlu olduğu için Diyarbakır Barosunun görevlendirdiği avukatlar da ifade alındığı sırada şüphelilerin yanında hazır bulundu. 

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER: BİZ DE BİLMİYORUZ

Narin’in çekirdek ailesini oluşturan anne; .baba ve ağabeyinin de aralarında bulunduğu yakın akrabalarından oluşan 22 kişinin suçlamaları kabul etmedikleri; küçük kızın kim tarafından öldürüldüğünü bilmedikleri, kendilerinin de bu işin çözülmesini ve katillerin bir an anca bulunarak yargı önüne çıkarılmasını istedikleri şeklinde ifade verdikleri öğrenildi. Gözaltındaki 22 kişinin ifade alma işlemi tamamlandığı için bugün içerisinde sıkı güvenlik tedbirleri altında Diyarbakır Adliyesine sevk edilecekleri öğrenildi. Şüphelilerin soruşturmayı yürüten 3 savcı tarafından sorgulanıp ifadelerinin alınmasından sonra nöbetçi Sulh Ceza Sorgu hakimliğine sevk edilecekleri bildirildi. 

ABLASI ZATÜRREDEN ÖLMÜŞ

Bu arada Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasından sonra engelli 5 yaşındaki ablası Tülin’in de 2009 yılında şüpheli bir şekilde öldüğü ortaya çıkınca Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, küçük kızın hayatını kaybettiği Çocuk Hastalıkları Hastanesi Arşiv ve Dokümantasyon birimine yazı yazarak geriye dönük hastane kayıtlarını istedi. Tülin’e uygulanan tedavi; radyolojik kayıtları; tahlil ve tetkik sonuçları ile hangi teşhisin konulduğu ve nasıl bir tedavi uygulandığı, ölüm nedeninin kayıtlara nasıl geçtiğine dair belgeleri istedi. Jandarmaya gönderilen yazıda, 5 yaşındaki Tülin’in hastane kayıtlarına hastalığa bağlı doğal ölüm olarak geçtiği bildirildi. 

DOĞAL ÖLÜM DENİLEREK OTOPSİ YAPILMADI

Vücudunda travmatolojik bir bulguya rastlanılmadığı, ölümünün herhangi bir darp ve cebir izine bağlı olmayıp akciğer enfeksiyonuna bağlı solunum yetmezliği ve zatürrre sonucu hayatını kaybettiği bilgisi yer aldı. Otopsi yapılmadan doğal ölüm olarak kayıtlara geçtiği için defnedilen Tülin Güran’ın ölümüyle ilgili tüm kayıtlar aslı gibidir yapılarak Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Jandarma Komutanlığına gönderildi. Başsavcılığın şüpheli bir durum tespit etmesi halinde Tülin’in de mezarının açılarak soruşturma başlatılabileceği, ancak gerek görülmediği halde incelemenin soruşturmaya dönüştürülmeden tamamlanacağı ifade edildi.

Sözcü