KÜLTÜR-SANAT

Kenan Işık'a veda... Torunu tabutun başından ayrılmadı

21 Mart 2014'te bir otelin spor salonunda çıkışta ayağı kayıp başını mermer zemine vurarak bitkisel hayat giren oyuncu-sunucu Kenan Işık (76) önceki gün yaşamını yitirmişti.

Önceki gün hayatını kaybeden oyuncu ve sunucu Kenan Işık, bugün Ankara'da düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

21 Mart 2014'te bir otelin spor salonunda çıkışta ayağı kayıp başını mermer zemine vurarak bitkisel hayat giren oyuncu-sunucu Kenan Işık (76) önceki gün yaşamını yitirmişti.

Kenan Işık için dün AKM'de tören yapıldı. Sanatçının kardeşi Mehmet Cengiz Işık, "10 yıl boyunca sabırla, umutla, el bebek, gül bebek bakıldı. Kendisi sabretti, biz sabrettik. Ama sonunda beden dedi ki; ben artık eziyet çekmeyeyim, gideyim" diye konuştu.

Işık'ın naaşı bugün Ankara'ya getirildi. Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Işık ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk çelenk gönderdi. 

Cenaze namazı öncesi Kenan Işık'ın eşi Beril Işık, oğulları Ahmet ve Mehmet Işık taziyeleri kabul etti.

Kenan Işık'ı sağlığında göremeyen torunu Doruk Işık (9) cenazede dedesinin fotoğrafını taşıdı. Doruk Işık, "Hepimiz üzgünüz. Çabaladı ama ne yazık ki kaybettik" dedi.

Işık'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.

BERİL IŞIK: GÜLE GÜLE

Kenan Işık'ın eşi Beril Işık eşinin tabutuna cenaze aracına konulduktan sonra son kez dokunarak "Güle güle" dedi.

Kenan Işık'ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

Sözcü