İZMİR

Karşıyaka'da yangın devam ediyor: Barınaktaki 600 hayvan vatandaşlar tarafından tahliye edildi

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe bölgesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisi ile büyüyen yangın nedeniyle Karşıyaka Belediyesi Celal Üner Hayvan Barınağı boşaltıldı. Vatandaşlar, hayvanları kucaklayarak güvenli bir bölgeye taşıdı

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe bölgesinde dün akşam saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürerken, Karşıyaka Belediyesi Celal Üner Hayvan Barınağı tahliye edildi. Vatandaşlar, barınaktaki kedi ve köpekleri kucaklayarak güvenli bir alana taşıdı.

600 hayvan tahliye edildi

Yaşam hakkı savunucusu Melodi Zengin, yaklaşık 600 hayvanın tahliye edildiğini belirtirken şu açıklamalarda bulundu:

Yaklaşık bir buçuk iki saat önce buraya geldik. İlk başta Doğançay Barınağına gidecektik ama oradaki köpeklerin tahliye edildiği söylendi belediye ekipleri tarafından. Ama burası çok yüksek kapasiteli bir barınak 600 tane köpek olduğu söyleniyor ve içeride koyunlar, eşekler ve tavuklar var. Hepsini elimizden geldiğince kurtarmaya çalışıyoruz halkla birlikte. Yani şu an büyük oranda boşaltılmış durumda aynı zamanda kuşlarda var çok fazla ölü kuş da var onlarıda kurtarmaya çalışıyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz şu an da yani çok büyüdü umarız hemen söndürülebilir keşke önlemler alınsaydı buna dair de bunlar yaşanmasaydı şu an bunları söyleyebilirim. 

Evet hayvan hakları savunucuları olarak özellikle katılım sağladık buraya çünkü genelde yangınlarda en son düşünülenler hayvanlar oluyor genelde yangınlarda ölen hayvanlar için telef oldu diye bahsediliyor. Biz de hayvan hakkı savunucuları olarak, veganlar olarak kimsenin burayı umursamayacağını bildiğimiz için aslında ilk başta buraya koşturduk. Çünkü biliyorsunuz ki insan merkezci bir ülkede yaşıyoruz bir dünyada yaşıyoruz. Genelde bu tarz doğal afetlerde akla en son gelenler hayvanlar oluyor bundan dolayı hayvan hakkı savunucuları olarak ilk sorduğumuz yer belediyelere barınaklar ne durumda oldu ve direkt buraya koştuk zaten belediye de bizden daha sonrasında desteğini sağladı.

gazeteoksijen.com