MAGAZİN

Kadın katillerine en ağır ceza istendi

Kadınların yakından takipçisi olduğu iki davada, kadınları katleden erkekler hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Ankara’nın Mamak ilçesindeki evde 3 Ağustos’ta cansız bedeni bulunan 25 yaşındaki Esra Hankulu’nun ölümüne ilişkin, Ümitcan Uygun’un da aralarında olduğu 3 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Uygun için ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, diğer iki şüpheli için ise 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Şüpheli Uygun’un Hankulu’nu kendisini savunamayacak durumdayken öldürdüğü, diğer iki şüphelinin ise suç delillerini kararttığı belirtildi.İddianamede Adli Tıp Raporu’na da dikkat çekildi. Söz konusu raporda, Hankulu’nun künt kafa travmasına bağlı iç kanama sonucu yaşamını yitirdiği ifade edilmişti. Öte yandan Ümitcan Uygun, Aleyna Çakır cinayetinin de baş şüphelisi konumunda.

Muğla Fethiye’de geçen yıl boşanma aşamasında olduğu 25 yaşındaki Selvan Acar’ı bıçaklayarak öldüren Tanju Acar için de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme savcısı mütalaasını verdi. Olayı özetleyen savcı, sanığın “eşini tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını, ayrıca sanık hakkında tahrik hükümlerinin uygulanmamasını istedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kibele Kadın Platformu ile Fethiye CHP Kadın Kolları da duruşmayı izledi. Adliye önünde açıklama yapan kadınlar, Selvan Acar için adalet istedi. Selvan Acar’ın annesi Cemile Kaya, “Üstümdeki şal kızımındı, hiç yıkamadım. Onu her özlediğimde şalını kokluyorum. Neymiş, aldatmış! Kızım evden kaçıyordu. Bana ‘Anne ben ölürsem sebebi kocam’ diyordu” şeklinde konuştu.