İZMİR

Hayvanseverler'den Sokak Hayvanları İçin İnsan Zinciri

Karşıyaka’dan “Canımızı veririz, canlarımızı vermeyiz” haykırışı…

Çiğli Kent Konseyi Hayvan Hakları Meclisi ve İzmir Hayvan Hakları Platformu, Karşıyaka’da basın açıklaması yaparak, havuz çevresinde insan zinciri oluşturdu. Sokak canlarına yapılan zulümleri protesto eden katılımcılar, yetkililere çağrı yaptı. Sokak canlarının toplanıp, barınaklara konulması yönündeki talimatların doğru olmadığını, sokak canlarının yerinin sokaklar ve doğal ortamları olduğunu vurguladılar. Katılımın oldukça yoğun olduğu açıklamada, kısırlaştırılan, aşıları yapılan sokak canlarının zararsız olduğu, bunun için de belediyelerin daha iyi çalışması gerektiği söylendi. Açıklamada, “Vicdanını kafesleme”, “Özgürlükleri bizim elimizde” ve “Hayvanlara şiddete son” yazılı dövizler taşınarak, “İnsana hayvana yer yüzüne özgürlük” ve “Yaşamak haktır yaşatmak görev” sloganları atıldı.

VİCDANIMIZI, KALBİMİZİ TAKİP EDECEK KADAR CESUR İNSANLARIZ'

Kısırlaştırmaya işaret eden 5199 Sayılı kanuna dikkat çekilen açıklamada, kısırlaştırma yapıldığı taktirde bu popülasyonun önüne geçilebileceği ifade edildi. Memlekette birçok sorun olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Memlekette o kadar büyük sorunlar var ki saymakla bitmiyor. Çocuk istismarı, küçük yaşta çocukların doğum yapması, şiddet gören kadınlar, çevre katliamı, çocuk ölümleri, uyuşturucu var. Bula bula bizim gariplerimizi mi buldular. Bizim gariplerimiz mi günah keçisi oldu. Biz yürekli belediye başkanları ve siyasiler istiyoruz. Bu sokak canlarına sahip çıksınlar. Belediye veterinerliklerinde yürekli vicdanlı insanlar çalışsın. Bizim isteklerimiz büyük istekler değil. Kısırlaştırmasını, beslemesini, sahiplendirmesini bizler yapalım, bir de bizim çocuklarımızı alsınlar. Çocuklarımızı sokaklardan vermeyeceğiz. Bizim en sevmediğimiz kelime teslimiyet. Burada teslim olmayanlar olarak bir aradayız. Biz özgür ruhluyuz ve vicdanımızı, kalbimizi takip edecek kadar cesur insanlarız.” 

İzmir’deki hayvanseverler, “İzmir Hayvan Hakları Platformu” adı altında toplanma çalışmaları yürütüyor.