Gel barışalım

.............................

Geçen yılın Nevroz'uydu...


Hafızanız zayıf diye hayıflanmayın, gündemin bu kadar'' orospu'' olduğu bir ülkede dün olanı unutmak kadar doğal birşey olamaz.

Ahmet Türk, yani bağımız Mardin milletvekili yumruklanmıştı.

Başbakan gurubuna konuşurken ona hiç değinmeden,terör örgütü ve onun uzantısı BDP'nin Kandil'den aldığı talimatla,bahar bayramı olan Nevruz'u gövde gösterisine çevirmeye yeltendiğini,ancak bunu başaramadığını anlatıyordu...Aynen şunları söyledi:

''Şu anda Cudi'de çatışma sürüyor.Cudi dağlarında şu anda güvenlik güçlerimiz terör örgütü ile çatışıyor. Durmak yok, sonuna kadar bu devam edecek.Bunu böyle bilsinler!...''

...

Ve Suriye konusunu değerlendiriken sözü Kılıçdaroğlu'na getirdi:

''Kişi arkadaşinın dinindendir, bunu unutmayın. Söyle bana arkadaşinı, söyleyeyim sana kim olduğunu, bunu unutmayın ve bunların hepsini oturup değerlendireceğiz.''

...

 Sonra partili il başkanlarına konuştu Kasım 2012'de.

Bol acılı konuşma birçok AKP'linin gözlerini yaşarttı.Muhtemelen Bülo ağladı.Terör örgütü hakkında söyledikleri kelimesi kelimesine şöyle:

''Hakkari gibi yerde üniversite yakıyorlar.Bunların insana değer vermek gibi bir şeyleri var mı?Bunlar 6-7-8-9 yaşinda çocuklari engelleyecek kadar merhametsiz .

Bunlar sadece vuracaklar, yıkacaklar ve saltanatlarını sürdürecekler.

Bunlar esrar tüccarı, o işi yapıyorlar .

Almanya'da zekat ve hac organizasyonu yapıyorlar. Hiç Zerdüşt hacca gider mi?

Büyük bedeller ödenerek kazandığımız Türkiye Cumhuriyet'i bizim namusumuzdur, şerefimizdir .

Terör örgütü şimdi de cezaevlerindekileri ölüme sürüklüyor.''

...

Sonra geliyoruz 2013,Ocak ayına:

''Bölücü terör örgütünün ve uzantısının karşisında bölgede tek güç AK Parti. Bizi bu yıldıracak mı? Yıldırmayacak elbette. Bir ölürüz bin doğarız. Benim Kürt kardeşim şarkın sevgili sultanı, Kudüs'ün fatihi Selahattin Eyyübi'nin torunudur, bunların değil. Benim Kürt kardeşim İdris-i Bitlisi'nin, Ahmedi Hani'nin, Mela Ceziri'nin Fakiy Teyrani'nin torunudur, bunların değil. Benim Kürt kardeşimin başka ülkelerin, başka rejimlerin, Türkiye düşmanı çevrelerin taşeronu haline gelmiş bu eli kanlı terör örgütüyle hiçbir ortak yanı yoktur. Benim Kürt kardeşimin Kürtler'e bu kadar ağır bedeller ödeten, Kürt gençlerini zorla dağa kaçıran, Kürt çocuklarini ölmeye ve öldürmeye programlayan bu canilerle hiçbir duygu bağı kesinlikle yoktur. ''

...

Ben başından beri barışın yanındayım.Hiçbir zaman başbakan gibi atıp tutmadım.Yani dün ne idiysem bugün de oyum.Eğer bu ülkede yaşayan her bireyin demokratik hakları anayasal güvence altına alınırsa ortada savaşın nedeni kalmaz.Öyleyse hedefimiz daha fazla demokrasi daha fazla insan hakkı olmalı.

...

Şimdi haklı olarak soruyorum.Başbakan kiminle barışıyor?Kürt halkıyla mı,yoksa esrar tüccarlarıylamı?

Barış için masaya oturdukların kimin dininden?

...

On yıldır iktidardasın.Bugün mü geldi aklına barış?