Değişim...

Ben değişimden yanayım.

İlan ediyorum.Artık yeter!AKP iktidarı ilk genel seçimde değişsin!Köprüler yaptırdılar gelip geçmeye,viyadüklerle destekli duble yollar,hızlı trenler birkaç kaza da yapsa işini kolaylaştırı halkın ama anasını bellediler tarımıın.Buğdayı, samanı ithal eder olduk.Kurbanlık eti dışarıdan aldık.Çiftçi,köylü tarlasını ekmez oldu.Değişim şart!

...

Kart memleketi olduk son on yılda.Önce kredi kartları girdi hayatımıza.Bu kartlarla henüz kazanılmayanı harcadık, borçlandık,borç katlanınca bozuk para gibi harcandık,icralık olduk.Mavi kart,yeşil kart kuyruklarında insan onurunu ayaklar altına alarak,çalışmadan üretmeden,önümüze konulanla yetinmeye alıştırıldık.

Önünde biat edenlere yeşil kart dağıtan hükümet,demokratik hakkını kullanarak sorgulamak isteyen öğrenciye, işinden çıkarılan memura,insan hakları diye sesini yükselten herkese kırmızı kart gösterdi.

Kürt meselesi için ''bir varmış'' dediler ''bir yokmuş''. Oslo'da görüşene ''şerefsiz''dediler ama İmralı'da görüşmeye yeşil ışık yaktılar.Bir yandan devletin üst kademesi terörün elebaşıyla görüştü,öte yandan vekiller açıktan teröristlerle kucaklaştı diye veryansın ettiler.Teröristle pazarlık edip anlaşmak serbest,kucaklaşmak yasak.

Komşularla sıfır sorun dediler,sorun olmayan komşu kalmadı etrafımızda.Esad'a önce ''kardeşim'' dedi Başbakan, sonra karşısına geçti.İki ay gün verdi,iki yıldır iç savaş var Suriye'de.Orada yaşanılan trajedide,onbinlerce insanın ölmesinde,bir o kadarının evsiz kalmasında hiç suçu yokmu bu hükümetin?

Hülasası;bunların miadı doldu. Değişim şart memlekette.

...

İstanbul'da değişim şart!

Topbaş yönetimindeki İstanbul halen trafik keşmekeşinin içinde kıvranıyor.Bir yağmur yağsın,rezalet,kepazelik diz boyu.Güzelim şehrin trafik gibi en temel sorununu çözmedikçe diğerleri yumak yumak büyür.Sabah ya da akşam saatlerinde İkitelli'den havaalanına 1-2 saat sürerse ulaşım,memleketin vay haline.Ne yapıldı peki İstanbul'da son on yıldır?Gökdelenler yükseldi şehrin dört bir yanında,varoşların kenarında onlara tepeden bakan...Rant için ne gerekse yapıldı İstanbul'da,rant getirmeyen halk için yapılan tek bişey var:''Ramazan sofraları.''O da rant için değil,OY için.

İstanbul'un biriken sorunlarını sosyal ve demokratik bir anlayış çözebilir ancak.

...

Niksar'da değişim şart!

Ülkemizin iklim koşulları ve doğal güzellikleri açısından ender şanslı şehirlerinden birisi Niksar.Doğanın bahşettikleri ile birlikte engin bir tarih dokusu var.Geldiği günden itibaren şehrin tarihi ve kültürel mirasını göz önüne çıkararak, Niksar'ı turizme açmaya çalışıyor Başkan.Turizm kasabasında oturup bir kadeh şarap içecek,bir şişe bira içecek mekan yok.Turisti yatıracak sadece iki otel var.Daracık sokaklarda geçen yıl inşaat vardı,bu yıl da inşaat var.Şehrin ana caddesinde akşam namazından sonra kimseyi görmek mümkün değil.Esnaf kan ağlıyor ve Niksar halen büyük ölçüde göç veriyor.Öyleyse değişim şart!

...

Ve Yazıcık!

Zorla,binbir güçlükle kurtarılan Belediye...Yıllar sonra CHP'li olduğu aklına gelen sevgili Başkan'ım.Şimdi de hizmet ve yapılanlar üzerinden değil,belde olarak kalmak üzerinden siyaset yaparak bir dönem daha koltuğuna yapışan başkanımı da değiştirmek şart.Beldeliğin nasıl geri kazanıldığını da irdeleyelim,bu konuda çaba gösteren herkese hakkını verelim,ama önce beldeliğin neden kaybedildiğini irdelemek gerekmiyormu?Belde geri geldi ama Yazıcık'ta kavga sürüyor hala.Toplumsal barışın olmadığı yerde hizmet üretemezsiniz.

Hizmet deyince aklıma geldi.Buradan sayın başkanıma teklifim;hizmet yarışında kendisi gibi koşturan,heyecanlı, genç insanların yolunu açsın!Ne yapıldı,ne yapılmadı diye kısır tartışmalara girmek istemiyorum.Sayın Başkan Tuncer Uzunoğlu'nun beldemize kazandırdığı eserlerden en güzeline, en görkemlisine başkanın adını verelim.

Kendisini Yazıcık için Onursal Başkan ilan edelim.

Değişim şart!