CHP Tabanı Yargı Denetimli Sandık İstiyor

Gezi olaylarından önce; Ergenekondu, Balyozdu, Sarıkızdı, hatta Fenerbahçe’ydi derken halkta büyük bir umutsuzluk vardı. Bu ruh hali içinde büyük çoğunluk artık Türkiyenin “dönülmez bir yola girdiğini” düşünüyordu. Tam bu aşamada Gezi yaşandı. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak derken, 17-25 Aralık tarihinde hükümeti düşürmek amaçlı olduğu söylenen bir operasyon yaşandı. Başka bir demokratik ülkede yaşansaydı, iktidarın tozu kalmazdı. Oysa bizim ülkemizde, Başbakan, bakanlar , hatta çocuklarının içinde olduğu bu yolsuzluk operasyonu, AKP’yi yine parelel geçti.

Ayrıca, bu tarihten sonra yapılan Mart yerel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimini de AKP kazandı.
Bu sonuç halkı tekrar umutsuzluğa sürerken ; AKP Milletvekili Tülay Babuşçu’nun, “Cumhuriyetin 90 yıllık reklam arası” olduğunu söylemesi de, halkta büyük bir infiale yol açtı.
Üstelik, halk bu seçimin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu kendisi fark etmişti. Bunu rahmen, AKP’nin yine tek başına iktidar olacağına da inanıyor. Esas korkusu ise, AKP’nin Anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşıp ulaşamayacağı.
Daha beteri; CHP’den başka alternatifinin olmadığını düşünen bu halk, CHP’nin seçimde iktidar olacağına inanmıyor.
Evet... Halk kızgın ve umutsuz.
Yinede; CHP’yi desteklemek istiyor.
Ama; bu destek için halkın CHP üst yönetiminden bazı istekleri var. Yoksa sandığa gitmemeyi , daha beteri başka partilere oy vermeyi , hatta hatta Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP’nin adayına gidenler orada kalıp, CHP’ye dönmememeyi düşünüyor.
Son Tahlilde:
1- CHP tabanı: Genel seçimler yaklaşırken, parti yönetiminin tüm kademelerinin, laikliğe yönelik saldırılara karşı daha aktif ve agresif bir politika izlemesini talep ediyor.
2- CHP tabanı:CHP'nin sürekli krizlerle anılır hale gelmesi, moralleri bozmuş... CHP yönetiminin, şimdi bir karşı atakla, örgütü motive edecek politikalar üretmesi ve tabanı yönetime daha çok katması ve aktif hale getirecek yöntemleri ortaya koymasını bekliyor.
3- CHP Tabanı: Ahmet Davutoğlu'nun ''Bunlar daha Şişli'yi bile yönetemiyor'' sözünün bir an önce boşa çıkarılması ve sorumlulardan hesap sorulmasını bekliyor...
4-CHP Tabanı: Kesinlikle hakim huzurunda bütün parti üyeleriyle, aidatını ödemiş veya ödememiş ayrımı yapılmadan ön seçim yapılmasını istiyor.
5-CHP Tabanı: Daha düne kadar CHP’nin uzağından yakınından geçmemiş, parti kültürünü bilmeyen, CHP’yle duygusal bağları olmayan kişilerin ne adına olursa olsun aday gösterilmemesini istiyor.
6- CHP Tabanı: HDP özellikle CHP tabanına cazip gelebilecek isimleri kadrosuna taşıyacak...İşte bunları bilerek, kontejan kullanırken dikkat etmesini istiyor.
7-Son olarakta, Ekonomiyi nasıl yöneteceğini ve büyümeyi nasıl gerçekleştireceğini, bunun içinde güven verecek, güven yaratacak kadrolarının kimler olduğunu ve “NASIL BİR TÜRKİYE HAYAL” ettiğini halka kabul ettirene kadar anlatmasını istiyor.

Narlıere Seçim Startından Notlar
1-İl başkanı yönetimden yanına hiç kimseyi olmadan tek başına toplantıya geldi.
2-Milletvekillerine ve eski il başkanlarına kimse yer göstermedi.
3-Narlıdere seçime startı toplantısında salonda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu resmi yoktu. İl başkanı geldiğinde duyduğuma göre “Kılıçdaroğlu resmi yoksa giderim” dediği için acele taraftan hemen sahnede aslı bulunan slayt ekranını sahneye indirerek kılıçdaroğlunun resmini slayttan verdiler. Slayta yüklenmiş olan haberler gösterilmeye başlayınca da Kılıçdaroğlu resmi yok oldu.
4-:İl başkanı konuşmasında böyle bir toplantıya beni davet ettiği için arkadaşım Abdül Batura teşekkür ederim dedi.
5:Mehmet Benli salonu coşturdu.
6-İlçe yönetimi böyle bir toplantıdan sonra mutlaka bir “yemek” yemeli.