İZMİR

CHP İzmir'de belediye-örgüt zirvesi

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplanıta örgüt-belediye ilişkileri masaya yatırıldı.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplanıta örgüt-belediye ilişkileri masaya yatırıldı.

Toplantı hakkında bilgi veren CHP İzmir İl Başkanı Şenol Arslanoğlu: "Bugün İzmir'deki 30 ilçemizde 31 beldiyemizin 29'unu kazanan CHP'liler olarak 30 ilçe başkanımız 29 belediye başkanımız il başkanlığımızın düzenlediği bu toplantıda yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkmış ve ikinci partiyle arasını açan CHP'liler olarak bundan sonra yapacağımız çalışmaları değerlendirmek için bir araya geldik. Belediye başkanlarımızın örgütten beklentilerini not almak için, örgütümüzün belediyelerden beklediği hizmetleri aktarabilmek için bir araya geldik. İktidara yürüdüğümüz bugünlerde kent için çalışmaya nasıl devam edeceğimizi belirlemek  için bir araya geldik.

Bu toplantıları 3'er ay arayla yapmaya devam edeceğimiz. Gelişmeye açık yönlerinizi gözden geçirmek ve vatandaşlarımzın dertlerine derman olabilmek için bir arada çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 

SGK borçlarına ve yayınlanan tasarruf tedbirlerine ilişkin Arslanoğlu: " Belediyelerimiz hizmet etmesin diye her gün yeni bir fiasko ile karşı karşıyayız. Yeter ki belediyeler hizmet üretemesin diye yapmadıkları kalmadı. Belediyeleri daha önce kendi ilçelerindeki Çevre ve Şehircilik tarafından satılan arazilerden kentsel dömüşüm diye birim kurarak aktarmıyorlar. Tasarruf tedbrileri altında belediyelerin hizmet yapmasını engellemeye çalışıyorlar. Tasarruftan yanayız ancak cumhurbaşkanı uçakları ve konvoyları başta olmak üzer belediyelerde de ihtiyaç olmayan ne varsa tasarruf edilmesinden yanayız. Belediyenin hizmetlerini yürütmesi için alması gereken temizlik araçları tasarruf adı altında engelleniyor. Yas evlerinden diğer hizmetlere kadar bir çok hizmete izin verilmemesi işin siyasallaştırılmasıdır. Daha iyi hizmet konusunda varız ama hizmet edilmemesi için başkanlarımızı her gün yeni bir problem ile dar boğaza sürüklemeye çalıştıklarında  örgütü kaarşılarında bulacaklar. Belediyelerin SGK borçlarını bahane edenler, ki o borçlar onların dönemlerinden kalma. Bir çok belediyeyi 2019'da ya da 2024'te devraldık. Ne olursa olsun AKP-MHP ya da CHP fark etmeksizin bu SGK borçları devletin alacaklarının yüzde 4,5'ine tekabül ediyor. Geri kalan yüzde 95'ini alamayan devlet hizmet üretecek belediyelere elini atmasını doğru bulmuyoruz. Tabii ki ödeme planları çıkartılmalı ama kamuya hizmet etmesin diye gelir kaynaklarını nasıl kısarız telaşındalar. İzmir'de 180 bin CHP'li elleri ile çöpleri toplar yine de onlara bu hazzı yaşatmazlar" dedi.