CHP İktidar Olmaya Mecbur

Türkiye Cumhuriyet Tarihinin demokrasi , özgürlük, yolsuzluk ve yoksulluk açısından en kötü iktidarı ile karşı karşıyadır. İşin daha da vahim olanı iktidarların pervasız gidişini zaman zaman frenlemesi gereken Cumhurbaşkanlığı makamı ve bağımsız olması gereken yargı da bu olumsuzluklarla bütünleşmiş durumdadır.

Bu gidiş Türkiye de kutuplaşmayı, ötekileştirmeyi, hak arama özgürlüğü üzerinde ki baskıları daha da katmerleştirecek, söylemeye dilim varmıyor ama sosyal guruplar ve etnik kimlikler arasındaki çatışmayı başlatacak boyuta taşınmaktadır iktidar tarafından.

Tüm bunların Türkiye aydınları farkındadır, Avrupa farkındadır, ABD farkındadır, Türkiye halkı farkındadır, daha da önemlisi vicdanının sesini dinleyen birçok AKP li farkındadır. Sadece Sarayda oturan Recep Tayyip Erdoğan farkında değildir. Her gün seviyeli seviyesiz toplantılara katılarak kışkırtıcı ve çatışmayı körükleyen bir üslupla konuşmaya devam etmektedir. Recep Tayyip Erdoğan fiilen Tarafsız Cumhurbaşkanı üslubu kullanmadığı için kendisine oy verenler bile tepki göstermeye başlamıştır. Bugüne kadar hiçbir Cumhurbaşkanı  ne siyasi gruplara, ne de sosyal gruplara yönelik bu kadar mesnetsiz saldırıda bulunmamıştır.

Hem Ülkeyi, hem de dikta kıskacında ki Türkiye halkını kurtarmanın tek bir yolu var. İktidara tek alternatif olan CHP yi Haziran 2015 te iktidara taşımaktır. Kısaca CHP İktidar olmaya mecburdur.

Buna koşullar hazırdır. Türkiye halkı hazırdır. CHP kadroları hazırdır. Ama CHP nin üst kadroları  halen bu sürece intikal edememiştir. Halen benim adamım İl Başkanı olsun, benim adamım Milletvekili olsun, benim adamım partiyi yönetsin yanlışı devam etmektedir. Genel Başkan Kılıçdaroğlu bu sürece el koymalı partiyi seçime sokacak kadroları belirlemelidir.

Parti de seçimler nedeniyle kongre süreci uzamıştır. 2014 Martında yapılan yerel yönetim seçimlerinde İl ve İlçe yönetim kadroları büyük ölçüde boşalarak yerini yedeklere teslim etmiştir. Hatta bazı ilçelerde yedekler bile tükenmiştir. Her Yerel Yönetim hem de Cumhurbaşkanlığıseçimi geçiren yönetim kadroları yorgundur.

Şimdi İl Yönetimi boşalmıştır. Daha önce farklı nedenlerle istifa eden yöneticilere İl Başkanı ile birlikte 7 kişi daha eklenmiştir. İl Örgütünün kendi içinde yapacağı İl Başkanı seçiminin ihtiyacı karşılamıyacağı açıktır. Hiçbir yapının yanında ve karşısında yer almayan, tek hedefi CHP nin iktidarı olan yeni bir İl ve İlçe yapılanmalarına ihtiyaç vardır.

İl Başkanının, İlçe Başkanının, İl ve İlçe Yöneticilerinin kim olacağının bu koşullarda önemi yok. Yenilenmiş, hedefe kilitlenmiş, enerjik ve dinamik kadrolara ihtiyaç var.