Başlarken


Düşe kalka dizin kanar...
Yol bitmemişse...
Durmayacaksın... (B.Ç.)
İnsan önce kendine saygı duymalı… evet evet, önce kendine saygı duymalı ve sevmeli … canı her yandığında, aynaya bir kez daha bakmalı; sırf kendi varlığının değerini hatırlamak için yansımasında…
Ben nerede yanlış yapıyorum derken; ona yanlış yapanları da görmeli insan. ve izin vermemeli, ucunda kaybetmek olsa da bazen… Kaybetmeyi yeniden tanımlayabilmeli insan…
Başladık:
Ve yepyeni bir gazete…
Binlerce yeni okur…
İşte burası, yeni sayfam…
Yeni dostlar…ve
Arkadaşlarım…

5 YIL SONRA NE OLUR
30 Mart yerel seçimlerinin sonuçlanmasıyla birlikte, İzmir’in 5 yıl sonra ki, resmi de az çok belli oldu. Maalesef diyorum, çünkü Aziz Kocaoğlu bu resmi, 5 numaralı fırçasıyla tek başına çizdi.

Nereden çıktı demeyin...

1- Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş. Gelecekte Büyükşehir koltuğunun en güçlü adayıdır. Konak Belediye başkanı olurken Aziz Kocaoğlu’nun tam desteğini aldı. Çok önceleri bizzat kendi kulaklarımla duymuştum; Aziz Kocaoğlu “ Büyükşehir koltuğunda benden sonra bir bayan otursun” dediğini. Ayrıca Sema Pektaş, zaten bu koltuğu fazlasıyla hak eder. Anlayacağınız her şey yolunda gitmişse, Aziz Kocaoğlu da 5 yıl bittiğin de, hala belirleyici ise, Sema hanım için bu çok çok önemli bir fırsattır “sözünü” şimdiden söyleyebilirim.

2- Karabağlar Belediye başkanı Muhittin Selvitopu. İzmir Belediyeciliğin de tam anlamıyla bir fenomen yada duayen denilebilecek tek adamdır. 20 yıla aşkın Konak Belediyesi tecrübesi, ardından 5 yıla yakın Büyükşehir tecrübesi ve şimdi de 5 yıl görev yapacağı Karabağlar belediye başkanlığı onu, Büyükşehir koltuğuna ilk sıradan aday yapar. Bu konuda Aziz Kocaoğlu’nun tam desteğini almakta ise, zorlanmaz. Aziz Kocaoğlu’da bu kadar tecrübelli ve kendisi kadar dürüstlüğü ispatlı birisinin bu koltukta oturmasından mutluluk duyar.

3- Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar. İzmir’in birçok sivil toplum örgütün de ve en çok da partinin her noktasın da/mutfağında görev yapmışlığıyla, örnek bir partilidir. Ayrıca 30 Mart seçimlerinde, Aziz Kocaoğlu’nun desteğini almadan, Karşıyaka Belediye başkanı koltuğuna aday gösterilmesi de, benim için sürpriz olmuştur. 5 yıl sonra, Büyükşehir koltuğuna oturmak için “EVET” şansı var. Ama bu konuda Aziz kocaoğlu’nun desteğini alamaz. Bu şans o gün Ankara’da partinin genel başkanının kim olduğuna, daha da ötesi zamanın ruhuna bağlı olarak Hüseyin Mutlu Akpınar’ın çabaları belirleyecektir

4- Buca Belediy Başkanı Levent Priştina. Buca belediye başkanlığı koltuğuna “babasının” ismi ve sonra da kendi imkanlarıyla oturdu. Aziz Kocaoğlu’nun desteği yoktu. Büyükşehir Koltuğu’na oturmak için de, bu desteği Aziz kocaoğlu’ndan “asla” alamaz. Bu şartlarda, babasının efsane bir başkan olmasından ve kendisinin Ankara’da ki bireysel ilişkileri bu şansını belirleyecektir.

5- Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla. “Ağzında gümüş kaşıkla doğanlardandır.” Yıllarca İzmir’de “Anavatan Partisi’nde gençlik kolları başkanlığı, teşkilat başkanlığı, il başkan yardımcılığı yapmış birisidir. Ayrıca, bütün Bornova’nın ANAP’lı olarak bildiği Olgun Atilla; sadece Babası Aziz Kocaoğlu’nun arkadaşı olduğu için, onu Bornova gibi büyük bir ilçenin beldiye başkanı yapmıştır. İşin daha kötüsü ise, Bornova’dan sonra, Büyükşehir koltuğunun da, Aziz Kocaoğlu tarafından kendisine “altın tepside” sunulcağını bekliyor. Bu noktada fikrimi söylemem gerekirse; Aziz Kocaoğlu kendisinden sonraki başkanı belirlemede tam yetkili olursa, bu fırsatı kesinlikle Olgun Atilla’dan yana kullanacaktır. Hatta, onun olması için herşeyini ortaya koymakta bir an için bile tereddüt etmez.

Bir çoğunuz, Çeşme Belediye Başkanını ve Milletveli adayı olmayacağını açıklayan Alahattin Yükseli unuttuğumu düşünüyorsunuz. Malesef Aziz Kocaoğlu bu ikisini desteklemez. Destek yoksa, başka şekilde şansları yok.
Diğer belediye başkanlarını soran varsa; 5 yıl sonra bir ikisi hariç onlara“eski belediye başkanı” olarak seslenileceğinden emin olabilirsiniz.