BAŞKAN'NIN TAŞERONLARI

 Ülke genelinde siyasi partiler 30 Mart 2014 yerel seçimlerine hazırlanırken İzmir'in bir çok ilçesin de Taşeron şirketler gece gündüz çalışıyorlar.
İzmir  halkı hizmet alıyor. Yollar, sokalar, parklar onarılıyor yenileri yapılyor.
 
İnsan ve emek en yüce değerdir diyen CHP Genel BaşkanıSayın Kemal Kılıçdaroğlu insana ve insan emeğine, duyarlılığını sosyal demokrat belediyelerin hizmetlerini, belediye şirketleriyle yapmalarını, taşeron şirketlere insan emeğinin peşkeş edilmemesini açık ve net olarak söylüyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu yirmibine yakın belediye çalışanını belediye şirketlerinde  çalıştırmakta, ilçe belediyelerinin çoğunda belediye şirketi olmasına rağmen ilçe belediye şirketlerinde çalışanların iki katından daha fazlası taşeron şirtketlerde çalıştırılmaktadır.
 
CHP’liBelediye Başkanları CHP Genel Başkannın söylediklerini umursamıyorsunuz.
Aziz Kocaoğlu’nu da örnek almıyorsunuz. Adaykolik başkan 30 Mart 2014 de yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar atanmayı bekliyorsun.
 
Hizmetlerini taşeron şirketlerle sürdüren Başkanlar insana ve insan emeğine neden değer vermiyorsunuz?
Belediye şirketleri dururken bu taşeronlaşmalar neden  ?
İhaleyi taşeron firma kazandı diyeceksiniz.
O ihalelerin bazılarının nasıl yapıldığını,belediye şirketinin  nasıl devre dışı bırakıldığını biliyoruz.
İhale öncesibelediye şirketinin evraklarının eksik düzenlendiğini, Belediye şirketi çalışanlarının SSK pirimlerinin bilinçlice ihale sonrası ödendiğini de biliyoruz.
 
Taşeron şirketlerde çalışan emekçilerin iş güvencesi kaygılarını emeğinin alın terinin nasıl pazarlandığını da biliyoruz.
 
Resmi verilere göre ülkemizde günde 200 den fazla iş kazası yaşanmakta, yapılan incelemeler sonucu meslek hastalıkları ve ölümcül iş kazaları çoğunlukla taşeron firmaların ihmallerinin neden olduğu iş cinayetlerinde Avrupa birincisiyiz.
 
“İş Sağlığı Yasası”  işçiden, emekçiden yana değildir. Bu cinayetlerin azalması için meslek hastalıklarının asgariye indirilmesi için öncelikle Sosyal Demokrat Belediyelerin Taşeronlaşmayı durdurmaları gerekmektedir.
 
Sosyal Demokrat Belediye Başkanları taşeron şirketlerde çalışan emekçilerin iş kaygılarını gidermekten aciz olan başkanlar “Önce Emek, Önce İnsan” söylemleriniz insana ve emeğe saygısızlıktır.
 
Taşeronlarla ilgili 4857 sayılı düzenlemeyle belediyelerdeki sendikalı işçiler çıkartılarak taşeron şirketlere teslim edildiği günden bu güne 10 binden fazla insan iş kazalarında hayatını kaybetti.
İktidar ulusal istihdam stratejisi kapsamında kıdem tazminatlarını bir fona devredip bölgesel asgari ücret uygulaması düşünmektedir. Ülke genelinde Sendikalar’ın Genel grev kararı alması yakındır.
 
Sosyal Demokrat Adaykolik Başkan Partililer nasıl olsa oyunu veriyor diye merkez sağcılarla teşviki mesaiyi geliştirip onlarıntalepleri doğrultusunda iş ve istihdam sağlıyacaksın. Aziz Kocaoğlu sizlerin işden çıkardığınız işçileri sahiplenecek iş verecek ve sonra çıkıp ben Büyükşehir belediye başkan adayıyım diye aylarca dörtnala at koşturacaksın daha sonra ilçendeki muhtarları, ön seçim delegelerini belediyenin sosyal tesislerinde ayrı ayrı toplayıp ağarlayacaksın, muhtarlar ön seçim delegeleri ve partili yurtdaşlarınyüzde sekseni ilçemde yeniden aday olup başkanlık görevime devam etmemi ısrarla istiyorlar diye parti genel merkezini bir daha atanmak için aşındıracaksın.
 
Siyaseti rant ve saltanat olarak gören adaykolik seni o koltuğa tutkalla mı yapıştırdılar?
Sen kendini bulunmaz Hint kumaşımı sanıyorsun? 
Benim şahsi oylarım CHP oyundan daha çoktur diyen başkan sen ütopyayla yatıp gafletle uyanıyorsun, yüreğin yetiyorsa cesaretin varsa bağımsız aday ol.
 
Yorgun Demokrat