BAŞKAN’IN MUHTARLARI

Ülke genelinde siyasi partiler 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerine hazırlanırken, Sosyal Demokratların Kalesi olan İzmir’in 30 ilçesinin 28 inde Belediye Başkanı olan CHP’li başkanların tamamı tekrar atanıp, belediye başkanı olabilmek için aday adayı oldular.
 
29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde ilçesindeki mahalle muhtarlarından belediye başkanlığına atanabilmek için şahsına övgülü imzalı talep dilekçesi toplayıp o günün CHP yönetimine sunan ve sonuçta atanması yapılıp belediye başkanı olan ve atanabilmenin kolay yolunu bulan bazı belediye başkanları saltanatlarını sürdürebilmek için şimdi de ilçesindeki muhtarların çoğunluğunu yanına alıp CHP Genel Merkezine gidenler oldu.  
14 Kasım 2013 tarihinde randevu alamayanlarda oldu. Muhtarlara vaatler sunup aynı teoriyi gerçekleştirmek arzusunda olan belediye başkanlarının da olduğunu biliyorum.
 
Sayın Başkan ve Başkan Adayı bu yaptığı öncelikle muhtarlara saygısızlıktır.
Muhtar köyde veya ikamet ettiği mahallesinde güven duyulan parti gözetmemeksizin mahallesinde sevilen sayılan en küçük yerleşimde seçilmiş mülki amirdir.
Adaykolik Başkan sen bu hırsla atanamasın. Üyesi olduğun partide senden başka başkan aday adaylarına karşı bu girişimin kurnazlık değil haksızlıktır, fırsatçılıktır, ilkesizliktir.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Deniz vurgunundan kurtuldu.
Bundan böyle Önder dedenizin de çiftliği değil.
Artık dörtnala at koşturamasın.
 
CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Parti Meclisini, Parti Merkez Yürütme Kurulunu yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısını, İzmir CHP Millet Vekillerini bu saygın bireylerin hepsini kandırabileceğini sanıyorsan yanılıyorsun.
 
Değişimin gücü olan ve yenilenmeye hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinden sonra atama dönemini kapatıp 2015 Genel Seçimlerinde parti içi demokrasinin gereği üyelerin katılımıyla ön seçimlerin yapılacağı Ankara’da CHP siyasi kulislerinde konuşulmakta.
 
Teokratik Osmanlı Devleti yıkıldıktan sonra, Laik Demokratik Cumhuriyeti kuran Cumhuriyet Halk Partisi senin gibi ideoloji mağduru adaykolikler yüzünden sise büründü.
Ülkemizde bir bir ışıklar sönüyor, söndürülüyor.
Ülkemiz karanlıklara gömülüyor, görmüyor musun?
 
 
Yorgun Demokrat