AYDINLIKTA SAKLANIP KARANLIKTA GÖZ KIRPANLAR

Evet defalarca yazdık inatla yazmaya devam edeceğiz. Faşizm göstere göstere geliyor. Ülke geri dönüşü zor olan karanlığa doğru gidiyor. 
Böylesi bir süreçte Kimin nereye geleceğinin, kimin milletvekili olacağının önemi yok. Devlet Devlet olmaktan çıkarılmış. Yargısı, polis teşkilatı, askeri, Üniversiteleri, okulları, Basını, medyası, Cumhurbaşkanlığı makamı teslim alınmış, siyasallaştırılmış, militanlaştırılmış bir ülkede Türkiye Halkının tek Umudu CHP, AKP nin tek alternatifi olarak iktidar olmak zorunda.
Ama bu tehlikenin farkında olmayanlar, yada bu tehlikeyi önemsemiyenler, yada bana bir şey olmaz aymazlığında bulunanlar hala CHP nin küçük eksikleri ve yanlışları üzerinden CHP yi yıpratmaya çalışıyorlar.
Dün bu parti ön seçim yapmaz sa oy vermem diyenler, bu gün yapılan ön seçim karşısında başka gerekçelere sarılıyorlar. Bu düzene karşı olduğunu söyleyip, %10 barajını geçemiyecekleri belli olduğu halde CHP nin oylarına göz dikerek Düzenin sürmesinden yana çaba harcıyorlar.
Kırk yıldır bu Ülkenin solcularını, demokratlarını ihbar edenler. Sermaye ile kol kola girenler, teşhir olmuş siyasetlerinin adını değiştirerek sanki yeni bir düşünce yaratıyorlarmış gibi ortaya çıkıp, oyları biraz daha bölmeye uğraşıyorlar. AKP yi geriletme mücadelesi yerine Faşizmin yolunu açmaya çalışıyorlar.
Bu ülkenin Mustafa Suphiler in, Şefik Hüsnü ler, Hikmet Kıvılcımlıların, Mihri bellilerin, Nazım Hikmetlerin, Behice Boranların günümüze taşıdığı sosyalistler taşıdıkları anti faşist misyonun gereğini yerine getirmek zorundadır. CHP ilk kez Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde sola, sosyalistlere kucak açmış çağrı yapmıştır. Bu çağrı değerlendirilmeli ve Sosyal Demokratların Müttefikinin Sosyalistler olduğu dosta düşmana gösterilmelidir.
KARANLIKTA GÖZ KIRPANLAR
Bu sürecin öneminden söz ettik. Haziran seçimlerinin Türk Solu için hayati önem taşıdığını dilimizin döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz. Bunu sadece yazarak değil, her toplantıda her platformda anlatıyoruz. Bu tehlikeyi Sivil toplum örgütleri anlıyor, Halk anlıyor hatta Patronlar kulübünün tepelerinde ki insanlar anlıyor. Bazılarına anlatamıyoruz. Eleştiri ile saldırıyı birbirinden ayıramayan, Türkiye Halkı açısından iktidar olması zorunlu olan bir siyasal hareketin ilçe yöneticileri bizim ne demek istediğimizi kavrayamıyor. Eksik ve yanlışları dostça, yararlı olsun diye yazanları, çizenleri, eleştirenleri onların bulunmadığı ortamda bize saldırıyorlar diye kendi iç toplantılarının malzemesi yapıyorlar. 
Dün akşam CCN Türk te CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Tarafsız Bölgenin konuğuydu. Hayranlıkla izledim. En baba muhalif gazetecilerin karşısına çıktı. Hiç kızmadan, sesini yükseltmeden en ağır sorulara yanıt verdi. Açık oturumların AKP temsilcisi gibi davranan, ele avuca sığmayan Gazetecisi Abdül Kadir Selvi sustu kaldı. Söyleyecek söz bulamadı. Genel Başkan o ağır eleştiri niteliğinde ki sorulardan bile yararlandığını ifade etme olgunluğunu gösterdi. Oysa dostça eksiklerini hatırlattığımız en alt yöneticiler daha iyisi yapılsın diye yapılan eleştirileri grup toplantısında saldırı olarak ifade ediyor. 
Yanlış yoldasınız dostlar. Size övenlere de, dostça eleştirenlere de sadece teşekkür etmelisiniz. Eğer bu eleştirileri yanlış buluyorsanız bunu anlatacağınız yer oralar değildir. Karanlıkta göz kırpma yerine iki satır yazı yazın gönderin, aynı köşeye koymazsam o zaman konuşun. Orada olmayan savunma hakkı bulunmayan ortamda yargısız infaz yapmayın. Şunu iyi bilin ki Biz eleştirileri CHP Başarı kazansın diye uyarı olarak yapıyoruz. CHP nin İktidar mücadelesinde yanlış ve eksik yapan bireyleri eleştirmeye, doğru yapanları da desteklemeye devam edeceğiz.
CHP İLÇE YÖNETİMİNDEN ETİK SİYASET İSTİFASI
CHP Narlıdere İlçe nin tamamına yakını yedek üyelerden oluşuyor. Hatta yedek üyeler kalmadığı için eksik yönetimle çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Yönetim Kurulu Üyesi Şadan Vural ın da istifa ettiğini öğrendim. Elbette İstifa son derece normal bir durum. Ancak Şadan Vural ın istifası ders niteliğinde. Şadan Vural dilekçesinde Milletvekili ön seçimlerinde bazı aday aday larına destek vermek istediğinden, tarafsız kalması gereken İlçe Yönetim Kurulu üyeliği görevinden siyasetin etiği gereği istifa ettiğini belirtmiş. Bizim çok alışık olmadığımız tarz. Yöneticilerin açıkça aday adayı desteklediği süreçte Şadan Vural ı onurlu tavrı için kutluyorum.