KÜLTÜR-SANAT

Atatürk filmi gösterime girdi!

Aras Bulut İynemli'nin başrolünde yer aldığı Atatürk filmi çevrimiçi dizi ve film izleme platformu Amazon Prime'da yayınlanmaya başladı. Atatürk filminin ilki 9 Eylül’de, ikinci film ise Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yıldönümü olan 29 Ekim’de yayınlanacak. Dizi versiyonu ise 10 Kasım’dan itibaren yer alacak.

Disney Plus'ın baskılar nedeniyle yayınlamadığı iddia edilen Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan "Atatürk 1881-1919" yapımı başka bir çevrimiçi dizi ve film izleme platformunda yayınlanmaya başladı. 

ATATÜRK FİLMİ NEREDE YAYINLANACAK BELLİ OLDU

Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin'in yaptığı, başrolünde Aras Bulut İynemli'nin yer aldığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğinden kesitlerin anlatıldığı Atatürk filmi ve dizisi Prime Video Türkiye’de yayınlanacak.

İlk film 9 Eylül’de, ikinci film ise Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yıldönümü olan 29 Ekim’de yayınlanacak. Dizi versiyonu ise 10 Kasım’dan itibaren Prime Video Türkiye’de izlenebilecek.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'de yayın hayatına başladığı dönem projeleri arasında Atatürk dizisi ve filmine yer alan Disney Plus, kendi kütüphanesinde yayınlamak yerine iki film olarak televizyon ve sinemalarda seyircilerle buluşturacağını açıklamıştı.

Siyasi baskılarla alınan bir karar olduğu yönünde iddialar nedeniyle Türk aboneleri tarafından tepki toplayan Disney Plus, durumu "içerik stratejilerinde yapılan değişik" nedeniyle olarak açıkladı.

Yapımın yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin, senaristliğini ise Necati Şahin üstlenirken, Mustafa Kemal rolünde Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım rolünde Songül Öden, Enver Paşa rolünde Sarp Akkaya ve Madame Corinne rolünde Esra Bilgiç yer alıyor. Kadroda ayrıca tarih danışmanları Orhan Çekiç, Saadet Özen ve Hacı Mehmet Duranoğlu, askeri danışman Tuncel Koç, askeri kostüm danışmanı Kadir Türker Geçer ve Osmanlı Türkçesi danışmanı Üzeyir Karataş bulunuyor.

Sözcü