EKONOMİ

Asgari ücrette öne çıkan rakam belli oldu! Milyonların gözü bu haberde

Yıl sonunun yaklaşmasıyla asgari ücrete yapılacak zammı merak ediyor. Milyonlarca asgari ücretli, Asgari Ücret Komisyonu’ndan çıkacak kararı bekliyor. Öte yandan Asgari ücrete yapılacak zam oranları da konuşulmaya başlandı. İşte Ankara kulislerinde konuşulan yeni asgari ücret.

2025 yılı asgari ücretin belirlenmesi için aralık ayının Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmadığından, Ocak ayında asgari ücrete yapılacak zam beklentisinin de yüksek olacağı tahmin ediliyor. Milyonlarca asgari ücretlinin gözü komisyondan çıkacak kararda.

YENİ ASGARİ ÜCRET İÇİN KONUŞULAN RAKAM ORTAYA ÇIKTI

Haberler.com’da yer alan habere göre Ankara kulislerinde ağırlıklı konuşulan yeni asgari ücret maaş tutarı 23 bin-25 bin lira arasında. En büyük beklenti ise Temmuz zammı alamayan asgari ücretliye yüksek oranda bir zam yapılması yönünde.

Asgari ücret gerçekleşen enflasyon (% 42) oranında artırılırsa 24 bin 142 lira olacak. Eğer asgari ücret 25 bin TL'ye çıkarsa artış oranı yüzde 47.04, 23 bin TL'ye çıkarılırsa yüzde 35.27 oranında artış yapılmış olacak.

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET MESAJI

Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada ise asgari ücretlinin enflasyona ezdirilmeyeceğini söyleyerek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın sıklıkla ifade ettiği gibi vatandaşımızın refahını koruyup, geçici değil kalıcı refah çözümlerini üretmekten yanayız. Benim temel ilkem, felsefem de bu olacak.

Geçen yıl aralık ayında nasıl bir yol izlediysek bu yıl da öyle bir yol izleyeceğiz. Enflasyona ezdirmeyecek, vatandaşımızın satın alma gücünü koruyacak, geliştirecek bir ücret seviyesinde olmasını ülkenin bir vatandaşı ve Bakanı olarak arzu ediyorum" demişti.

www.medyatava.com