Alçaklık ve Vahşetin Yaşandığı Maraş!

19 Aralık- 26 Aralık 1978 tarihleri arasında Maraş’ta meydana gelen Alevi katliamı tarihte kara bir leke olarak yerini almıştır. Yedi gün süren bu olaylar neticesinde; 150 Alevi öldürüldü, 200’ün üzerinde Alevinin evi yakıldı ve 100’e yakın işyeri tahrip edildi. Bu olaylar 1980 darbesine hazırlık olarak yapılmış ve birileri tarafından düğmeye basılarak başlatılmıştır. Faşist bir zihniyetin ürünü olan acımasız ve Muaviye’nin soyu Yezid’in devamı niteliğinde olan kişiler tarafından gerçekleştirilen bir katliamdır. Türkiye’de böyle acımasız insanlık dışı katliamların ardı arkası kesilmemiştir.

Bu katliamların en önemlisi ve başlangıcı 1514 yılında Osmanlı döneminde Yavuz tarafından yapılan Alevi kıyımıdır. Alevilerin katledilmesi için fetvalar çıkartılmıştır ve acımasızca katledilerek yerlerinden yurtlarından edilmişlerdir. Maraş katliamı da aynı mantık ve sloganlarla gerçekleştirilmiştir. Maraş'ta ihtiyar, çocuk, kadın ayrımı yapmaksızın halkı katletmişlerdir. Yakılıp yıkılan evler, çivilenen, gözleri tornavidalarla oyulan, bıçaklarla, baltalarla, satırlarla parçalanan insanlar...

Bu gün Osmanlı özlemi içerisinde olanlar,
Osmanlıca yazan mezar taşlarında ölülerin isimlerini okumak isteyenler RTE ve AKP zihniyetinde olanlar;
önce tarihindeki insanlık kıyımlarını oku,
oku ki,
bu katliamlardan utan ve
bu insanlık dışı katliamlara sebep olanları lanetle an.

Yavuz Katliamı,
Maraş Katliamı,
Çorum Katliamı,
Sivas Katliamı,
Son olarak Gezi Katliamı,

Son dedim ama son olmayacağı kesin, sessizlik her katliamı peşi sıra getirdi. Bu ülkede sustukça ve tepkisiz kaldıkça ölümler hep olacak, olmaya devam edecek.

Günümüz Hızır Paşalarına söylemiş Pirimiz Sultan Abdal

Yürü bre Hızır Paşa,
Senin de çarkın kırılır.
Güvendiğin padişahın,
Onlar da bir gün devrilir.

Devrilir devrilmesine ancak kendiliğinden olmasını beklemek boş bir hayaldir. Birlik içerisinde CEM olunarak sonuç alınabilir.

Katliamlarda hayatını kaybetmiş tüm canlarımız,

IŞIKLAR İÇİNDE YATSIN.