SİYASET

Ahmet Davutoğlu: Beni 'kukla Başbakan' yapmak istediler

‘NAZIM HİKMET YATTI, DAVUTOĞLU DA YATAR’

Gazeteci Cüneyt Özdemir’in internet yayınına katılan Davutoğlu şunları söyledi: “Allah’tan başka kimseden korkmam. Bu ülkenin hapishanelerinde Nazım Hikmet de, Necip Fazıl da yattı. Davutoğlu da yatar” açıklaması yaptı.

ÇOK KARŞI ÇIKTIM: 12 Eylül 2015’te arkamdan kongre oyunlarıyla önüme MKYK listesi konuldu. Bir muhasebe yaptım. İki liste çıksa 1 Kasım seçimini alamayabilirdik. Onlar kongre oyunu yapıyor ben terörle mücadele ediyorum. Listeyi kabul ettim, kriz çıkmasın diye.

HİÇ DÜŞÜNMEDİM: Şimdi olsa etmem. Cumhurbaşkanının, seçimi kazandıktan sonra arkamdan hamle ile beni genel başkanlık ve Başbakanlıktan ayıracağını hiç düşünmedim.

MKYK ÜYELERİNE GÜVENDİM: MKYK üyelerine de güvendim ama ben yurt dışındayken 47’si buna imza attı. 17 Nisan 2017 anayasa referandumunda da elimden geleni yaptım. Demokrasi zaafa uğrar, Cumhurbaşkanına fayda getirmez, yüzde 50+1’le koalisyona mecbur bırakır dedim.

BÜTÜN SUÇLAR BANA YÜKLENDİ: 17 sayfalık bir muhalefet şerhi verdim. Binali beyle de konuştum. O dönem bütün suçlar bana yüklendi. Ağzımdan tek bir defa ‘evet’ çıkmadı. Cumhurbaşkanının bana öfkesi, husumeti oradan geldi. Şimdi olsa bu Anayasa doğru değil derdim, Meclis’te oy vermezdim.