AFRİKA BİRLİĞİ’NE Mİ GİRSEK !

Avrupa Birliği;  1958 de kuruldu, üye ülke sayısı 28

Afrika Birliği;    1963 de kuruldu, üye ülke sayısı 50

İslam birliği;     1969 da kuruldu, üye ülke sayısı 58

 

Taksim Gezi Parkı açılışında İstanbul Valisi yine polisle halkı karşı karşıya getirdi. Elmadağ Talimhane de elleri satırlı 4 kişi rastgele insanlara saldırırken birden aklıma geldi “Yıllardır Avrupa Birliğine kabul edilmiyoruz. İslam ülkelerinin iç işlerine çok karıştığımızdan İslam ülkelerinde ve Ortadoğu da inandırıcılığımız kalmadı.”

Merkezi Abdas Abama’da bulunan Afrika Birliği, Fas Ülkesi haricinde 50 üye ülkeden oluşuyor, İkisi de AB Avrupa olmasın Afrika olsun. AKP İktidarına Ayrıştırma Kutuplaştırma Partisine ve Akil Adamlarına soruyorum; Çok şükür Afrika Ülkeleriyle bir sorunumuz yok! Afrika Birliğine girelim mi?

 

Uzun süredir Suriye’de Beşar Esad’ı yıkmak için çabalayan Başbakan Erdoğan birkaç gündür Mısır’ın İslamcı Lideri Mursi’yi kurtarmak için çabalıyor. İstanbul Esenler Otogar Metro Hattı’nın açılışında Başbakan şöyle sesleniyor “Mısır halkının tamamı bizim kardeşimizdir. Kalbimiz Mısır halkının kalbiyle atıyor. Mısır’da tutuklanan bütün siyasetçilerin serbest bırakılmasını bekliyoruz.”

 

Ülkemizde Silivri Toplama Kampı yurtseverlerle dolu. Baskı ve zulüm hat safhada, ülke genelinde yurtsever avcılığı başlatıldı. Her gün insanlar gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Ethem Sarısülük’ü öldüren polis bir günde sorgulandı serbest bırakıldı!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ilk açıklaması “Darbeyi kabul etmiyoruz, Mursi’yi ve gözaltına alınanların hemen serbest bırakılmasını istiyoruz.” Şeklinde oldu. ABD Güdümlü Ortadoğu eş Başbakanı ve Dışişleri Bakanı ister de olmaz mı?

Komşularımız olan Mısır ve Suriye her ikisi de İslam ülkesi, tarihi geçmişimiz var. Bu iki ülke arasında birbirine zıt siyaset anlayışımız neticesinde dış politikada ve Ortadoğu’da tutarlığı ve inandırıcılığı olmayan bir ülke konumuna düşürüldük.

Eski iç işleri bakanı İdris Naim Şahin Ordu’da Demokrasi Kurultayı Toplantısı’nda “Gezi olayları demokratik bir buluşmadır. Fazla demokrasi iktidarları rahatsız eder” diyor. 

Taklacı Bakan eskisi rahatsız olmuş.

 

Bir milat olan Taksim Gezi Parkı direnişleri AKP iktidarını rahatsız etmeye devam edecektir.

 

Gezi Parkı eylemcileri Polisin TOMA’lı gaz kapsüllü ve plastik mermili şiddetine maruz kalıyor, yaka paça gözaltına alınıyor, günlerce sorgulanıyor tutuklananlar da var.  Elmadağ Talimhane’de eli satırlı, bıçaklı kişiler rastgele insanlara küfür edip, saldırırken polisler görevinin gereğini yapmıyor. Bir yurttaşın cep telefonuyla çektiği görüntüleri Ulusal TV’den yayınlanınca satırlı AKP’liler bir saatliğine gözaltına alınıyorlar, ifadelerinde “İşlerim ve moralim çok bozuk onun için saldırdım” deyince bizim oğlanın morali daha fazla bozulmasın diye bırakıyorlar. Her işi ve morali bozulan satıra sarılırsa, bıçakçılara çok iş düşer.

 

Din taciri AKP iktidarı eli sopalı, satırlı sadistleri de korudu.  O palalı, satırlı caniler Afrika Ormanlarında doğayı budayarak kendilerine yol açan yerlilere benziyorlardı. Ondandır ki soruyorum Afrika Birliğine girelim mi?

 

Şükrü Boyraz