ADAYKOLİK BAŞKAN

 Adam demagog,  konuşur durmadan,
İlkesizin dostluğu sahte, gülüşü yalan
Başkan’ın başında alkışlardan bir duman
Erk elinde ya; Haklı çıkar her zaman…
 
Bir siyasetçi düşünün; Bukalemun gibi her renge giren, pervazsızca yalan söyleyen, seçim süreçlerinde üyesi olduğu parti için çalışıyor gibi görünen, Sivil Toplum Örgütleriyle yöre dernekleriyle, kanaat önderleriyle, partili delegelerle dengeleri kurabilen partinin etkinliklerinde partililerin iyi ve kötü günlerinde yanlarında görünen adam adaykolik, demagog ama siyasi çevresi onun demokrat olduğunu sanıyor.
Bir yığın entrikalardan sonra yerel seçimlerde *DUYARSIZLAR* ilçesine belediye başkan adayı olarak atanır. İlk işi çoğunluğu ilkeli, dürüst ve üretken olan bir gurup partiliden bir seçim sekreterya’sı oluşturmak olur.  
(*Halkçı Başkan* - Ben Değil Biz - İçimizden Biri – Önce İnsan – Önce Emek – Önce Ahlak – Önce Hizmet) Bu güzel sözler, sloganlar saymakla bitmez. Nitekim sonunda yerel seçimleri kazanır ve Duyarsızlar ilçesinde belediye başkanı olur. Başkan seçildikten sonra kendini ispat etmek için, beraber yola çıktığı siyasi arkadaşlarını, gerçek partilileri ve öncelikle dürüst olanlarını devre dışı bırakır, bertaraf eder.
Başkanı tenkit eden, doğruyu açıkça yüzüne söyleyen dürüst siyasetçiler genellikle göz ardı edilir, hatta başkan kimilerini döneklikle, hainlikle suçlar kendinden uzaklaştırır. Bu kısa sürede yaşanan değişimin alt yapısını gerçek hainler jurnalciler, dalkavuklar hazırlar. Nedense o seçkin ve seçilmiş başkanların birçoğu dalkavukların egolarını şişiren sözlerine kanarlar, kimi zamanda inanırlar ve takdir ederler.
Başkanın hoşuna giden sözleri, duymak istediklerini kulaklarına dalkavuklar söylerler ve başkanın etrafını sararlar, kuşatırlar. Güncel olarak başkan hakkında çıkan gazete haberlerini abartarak başkana iletirler, başkan televizyon programlarıyla ve kendisi hakkında çıkan veya çıkartılan gazete haberleriyle öğünür avunur.
Sayın başkan övünmekten öğrenmeye zaman bulamaz. AR-GE Araştırma Geliştirme,
“Ortak Akıl” bertaraf edilince kendisini de geliştiremez.
Rüşveti makul gören Spor Kulübü Satın Alma Müdürlüğü ve ihale çarkıyla beslenen başkan Rant ve Saltanatını sürdürebilmek için yine aday adayıdır. Çünkü o bir adaykoliktir.
 
Duyarsızlar İlçesi Halkçı Başkan Parkı
Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde iki yüzden fazla belediye işçisi olmasına rağmen, Duyarsızlar ilçesinin duyarsız belediye başkanı taşeron bir firmaya bir parkın ihalesini verir.
Belediyenin araç ve gereçleri çalışır ve park biter.
Parkın açılışı yapılırken Duyarsızlar ilçesinin belediye çalışanları, iş ve ihale beklentisi olanlar ve dalkavuklar başkanın yanına etrafına toplanırlar. Başkan açılış konuşmasını yaparken hep bir ağızdan “Duyarsızlar seninle gurur duyuyor”. diye bağırırlar. Sayın başkan ülkesinde siyasi diktatörlerle, mafya liderleriyle, töre cinayeti katilleriyle gurur duyulduğunu biliyor. Biçare başkan dalkavuklar tarafından kuşatıldığını kavradığında, siyasi deneyimi tecrübesi olan arkadaşlarından yardımcı olmalarını talep etmeyi gurur meselesi yapar. Kuşatmayı dağıtıp bertaraf edemez, karşısında bir şer cephesi oluşmuştur, geçen zaman sürecinde dost görünen dalkavuklar başkana yanlış işler de yaptırmışlardır. Dalkavuklar başkanın yaptığı yanlış işlevler hakkında bilgi ve belgeye sahip olduklarından başkan jurnalci dalkavuklardan sakınır, korkar yapay dostluğunu sürdürmek zorunda kalır.
 
Jurnalci dalkavuklar suni içi boş gündemlerle boş avazlarla anlamsız etkinliklerle başkanı oyalarlar, kendi çıkarları uğruna belediye ile ilgili organizasyonlar yaparlar. Duyarsızlar İlçesinin Belediye Başkanının en iyi beceri meziyeti yerel medyayı çok iyi kullanabilmesidir.  Paranın ve medyanın gücüyle bu yapay ilişkiler sürer gider.
 
 
 
ADAYKOLİK
 
Demokrasi amacı değil
O bir yurtsever değil
İhtiras budalası
O bir Adaykolik
 
Demokrat değil
Hümanist hiç değil
Yöre ve din taciridir
Paranın gücüne de güvenir
Paranoyaktır Adaykolik
 
Duyarsız  adaylıktan yılmaz
Halkı ciddiye almaz
İdeolojisi de yoktur
Nankördür Adaykolik
 
Ütopyası yalanlarla doludur
Her sözü bir plandır
Taşeronların dostudur
Emek düşmanıdır
Egoisttir Adaykolik
 
Rantla, saltanatı güden
Görüntüyü çok seven
Emekçiyi tehdit eden
Çılgındır Adaykolik
 
Ayaklarına zincir vur
Ellerine kelepçe
Ağzına kör bir kilit
İnsanları demokrasiden
Yıldırmasın Adaykolik.
 
 
Yorgun Demokrat