Abdül Batur’un Yavuz Bingöl Sevdası

Abdül Batur’un Yavuz Bingöl Sevdası

Gezi eylemleri esnasında küçücük yaşında hayatını kaybeden Berkin ELVAN tüm Türkiye’nin evladı oldu. Birazcık evlat sevgisi olan ve haksızlıklar karşısında susmayan insanların yüreklerinde sonsuzluğa kadar yaşamak için yer edindi. Bu kadar milletin gönlünde yer edinmiş ve hatta simge olmuş bir can, sevgi ve barışın odak noktası olmalıdır.

 Gelin görün ki, barış türküleri ve insanlık sevdası türküleri söyleyen bir sanatçı el kadar çocuğun katledilişinin üstünden bir şeyler kazanma peşinde.

 Ahmet HAKAN ile yaptığı röportajda öyle şeyler söyledi ki yenilir yutulur değil. Yavuz Bingöl “Burada da Tayyip Bey'in duygusallığı rol oynuyor. Sokaklarda, ölmüş annesine küfredildiği zaman ertesi gün o da Berkin Elvan'ın annesini yuhalattı. Bu çok insani bir şey... İşte duygusunu işine karıştırmak bu...Öte yandan şunu da söyleyeyim: Ölmüş anneye küfür etmek, sol değerlere inanan insanların yapabileceği bir şey mi? Ne kadar ayıp bir şey! O zaman o da öyle yapıyor.” diyebiliyor.

 03 Aralık 2014 tarihinde Halk TV’de Lale Özan Aslan’ın sunduğu programda Berkin Elvan’ın ailesi Sami-Gülsüm ELVAN vardı. Yürekleri dağlayan açıklamalarda bulundu.

 Bir baba olarak onları hüzün ve kızgınlıkla dinledim. Türkiye’de bir yer edinmiş sanatçı olmasından ziyade insan olan bir kişinin evladını kaybetmiş anne ve babanın duyguları ve hissettikleri karşısında bu kadar duygusuz ve acımasız açıklamalar yapan birisinden nefret etmekten kendimi alıkoyamıyorum.

 Yavuz Bingöl'ün, bu açıklamasını Ankara'ya giderken yolda öğrenen Gülsüm ELVAN “Ne hırsızlık ne arsızlık yaptın da bizi bastırmaya çalışıyorsun? O meydanda olsan sen de yuhalayacak mıydın? Ne ben, ne de ailem bizi yuhalatanın da yuhalayanın da annesini tanımayız, ismini bile bilmeyiz, ağzımızdan asla kötü söz söylemez, aklımızdan ve kalbimizden asla kötü düşünce geçirmeyiz.

Ancak biz seni dünyaya getiren o güzel kadını tanırız, ellerinden öper, önünde saygıyla eğilir ve olur da bir haddini bilmez ona dil uzatırsa bedenimizi siper ederiz. Sen yine de o onurlu ve güzel kadına laf etme şerefsizliğini gösteren bir alçak olursa, çık ve ilk konserinde beni; Berkin Elvan’ın annesi Gülsün’ü yuhalat. Gocunmam, yaralanmam, üzülme. Derim ki Şahsenem bacı anamdır ona gelen bana gelsin.” deme yüceliğini göstermiştir.

Yön Radyo'ya konuşan baba Sami Elvan, "Ne diyeyim, artık ne diyebilirim? Siz olsanız ne dersiniz? Halk diyor zaten diyeceğini... Biz Yavuz Bingöl'ü annesinden dolayı tanıdık. Alevi toplumunun ekmeğini yemiş birinin bu kadar nankörlük etmesi çok acı. Bu kadar vicdansızlık olmaz" demiştir. İzmir’in incisi Narlıdere’de yaşayan bir kişi olarak büyük bir üzüntü içerisindeyim. Niye mi? Türkiye’de belki de sadece Narlıdere’de ismini bir sokakta yaşatan Yavuz Bingöl bunun hazzı ve mutluluğu ile övünmeye devam etmektedir. Narlıdere’de bu konu ile ilgili tepkisini defalarca gösteren sivil toplum örgütlerine ve yerel gazetede köşesinde yazanlara rağmen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül BATUR halen sessizliğini korumaya devam etmektedir.

 

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur; İç İşleri Bakanı Müfettişlerinin 9 Ocak 2012 tarihinde hazırladıkları raporda bahsi geçen Yavuz Bingöl’e ait arsa ile ilgili mi? Yoksa halk arasında “Yavuz Bingöl belediyeye VİP araç aldı” söylemleri ile mi ilgili? bir sıkıntı yaşamaktadır.

 

Bdl.Bşk.Abdül Batur; özellikle, Narlıdere’nin dokusunu, burada yaşayan insanların “Gezi Parkı Protestoları”nda ki gösterdikleri hassasiyeti ve CHP’nin Gezi Parkı sürecinde izlediği politikayı dikkate alması gerekmektedir.

 
Bu bağlamda; Narlıdere Bld.Bşk. Abdül Batur bir an önce “Yavuz Bingöl Sokak” ile ilgili kararını vermelidir.