2015 Yılı Adaletin ve Mücadelenin Yılı Olmalı!

 Evet yeni bir yılın başlangıcında, daha ilk günlerindeyiz. 2014 yılının ülkemiz insanlarına getirdiği/getirmediği şeyler ortadır. 2014 yılında yoksulluk ve yolsuzluk hat safhaya çıktı, iş cinayetlerinde yüzlerce yurttaşımızı yitirdik, binlerce insan yoksulluk sınırın altında bir ücretle ailesine bakmaya çalıştı, 2013 Haziran ayında yitirdiğimiz gencecik insanların failleri hala cezalarını almadı, daha bunlar gibi birçok olumsuz unsurlar vardı 2014’te.
Dünyanın Bütün İşçiler Birleşiniz!

TÜİK’in yapmış olduğu çalışmalar sonucunda ağır işlerde çalışan bir işçinin geçimi için gereken asgari tutarı net 1424 lira 70 kuruş olarak belirlenmişti. Lakin hükümet ile yapılan görüşmelerin sonucunda ne yazık ki ilk 6 ay için 949 lira olarak 2015 yılı asgari ücret belirlendi.Bu ücretin insani ihtiyaçları karşılayabilecek, bir aileye bakabilecek, çocuklarını okutabilecek bir durumda olmadığı ortadadır. Hükümete göre ülke ekonomimiz büyürken, bu şekilde belirlenen asgari ücret, işçi sınıfına verilen değeri ortaya koymaktadır.

Tabi bu ücretle beraber, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) 2014’te 1886 işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini açıkladı.Asgari ücretle birlikte ülkemizdeki çalışanların iş sağlığı ve güvenliği açısından ne kadar değersiz ve güvenlikten yoksun ortamlarda çalışılmaya maruz bırakıldığı görülmektedir. Denetimsizlikten ve takipsizlikten uzak iş yerleri ne yazık ki bir çok çalışan için son derece tehlikelidir.

Tüm bunları üst üste koyduğumuz da 2015 yılı işçiler için hak ve emek arama mücadelesi ekseninde geçeceği aşikardır.

Uyuşturucuya ve Yozlaşmaya Geçit Yok!

Uyuşturucu ve yozlaşmaya karşı mahallesini savunurken çeteler tarafından katledildi Hasan Ferit Gedik. Katilleri biliniyor ama ne hikmetse adalet karşısına çıkartıp, cezaları verilmiyor! 6 Ocak’ta Kartal Adliyesinde mahkemesi var, çocuklarını uyuşturucuya ve yozlaşmaya karşı vermek istemeyen herkesin hikayesidir, mücadelesidir Hasan Ferit’in mücadelesi. O yüzden sahip çıkmalı, destek olmalıyız.

15’in de Bir Fidan Berkin Elvan!

Türkiye’yi öyle bir ülke haline getirdiler ki artık insanların hukuka güveni ve inancı kalmadı. 15 yaşında, hayatının baharında polis kurşunuyla vurulup hayatı çalınan Berkin Elvan’ın failleri henüz açıklanmadı.

5 Ocakta 16 yaşına girecek olan Berkin Elvan ,Ali İsmail Korkmaz, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım ve diğer tüm devrim şehitleri, haftalardır adalet mücadelerini sürdüren Cumartesi Anneleri ve yıllardır adalet arayan, faili meçhul cinayetler de yakınlarını kaybetmiş olan bütün insanlarımız için 2015 yılı adalet ve mücadelenin yılı olacaktır.

Özgür ve eşit bir toplum ancak onu oluşturan insanlar üzerinde adil ve adaletli bir yaklaşımla sağlanabilir. Gelin bu adalet ve hak arama mücadelelerine sizlerde destek verin!